Conèix la Montse Morcillo!

Benvinguts a coneix els professors, avui estarem entrevistant a Montse Morcillo, professora de llengua catalana i la Cap d’estudis de l’Institut Marta Mata. En aquesta entrevista coneixereu els esdeveniments més importants i la carrera professional i acadèmica de Montse Morcillo.

1. Com recordes la teva etapa a l’ESO?

La recordo com a novetat perquè va ser el moment en el qual jo vaig canviar d’escola. Va ser un moment d’incertesa i de por perquè tots els companys eren nous, un institut nou, i tenia por d’estar sola i no fer amics. Després del primer dia van marxar tots els dubtes i va ser una etapa intensa.

2. Què vas estudiar?

En finalitzar l’ESO vaig fer el batxillerat de la branca de lletres, i després de la selectivitat vaig anar a la universitat a fer filologia catalana.

3. Ser professora era la teva primera opció?

Jo tenia molt clar que volia fer magisteri i educació primària, era el meu objectiu, volia ser professora, però d’educació primària. Al batxillerat tenia una professora de literatura catalana que em va encantar i a més era la meva tutora i li va semblar que magisteri era massa poc i que havia de fer una llicenciatura, i per ella vaig fer filologia catalana.

4. Fa quants anys que treballes al Marta Mata?

Fa setze anys que treballo al Marta Mata.

5. Has treballat d’algun altra cosa al llarg de la teva vida?

Treballar com a feina remunerada professionalment no, perquè vaig començar a treballar de professora quan estava acabant un postgrau, però sí que he fet feines per treure diners.

6. Què és el que més et motiva de cara a la teva feina?

Vinc motivada de casa perquè m’agrada molt la feina que faig i m’agrada que malgrat sembli que cada any fas la mateixa feina i expliques els mateixos continguts, com que el qui tens davant és sempre diferent, la motivació ve de veure com els alumnes descobreixen coses que no sabien i veure com aprenen.

7. Què és el més dur de ser docent?

El més dur de ser docent és la part humana, com pots ajudar o no a un alumne. A vegades veus que algú li passa alguna cosa, però potser aquest alumne no se t’ha obert perquè el puguis ajudar o l’incapacitat de poder ajudar perquè al final nosaltres tenim un espai molt reduït i moltes vegades només pots escoltar.

8. Com t’imagines d’aquí a deu anys?

M’imagino bastant similar a ara, sent professora igual i probablement deixant càrrecs de banda dedicant-me només a la docència.

9. Quin consell donaries als teus alumnes de cara al futur?

El que decideixes amb el cor estarà ben decidit malgrat que no et porti on vols anar, perquè a vegades et porta cap a una altra banda que no havies ni pensat, però la decisió ha de ser sincera i honesta.

10. Què és el pitjor del sistema educatiu actual?

Els polítics que decideixen sense saber res del que haurien de saber, primer s’haurien d’informar i haurien de començar a prendre decisions que siguin realment vàlides per a la qualitat de l’ensenyament perquè l’estan destruint.

11. Hi ha alguna cosa que t’agradaria ensenyar, però no pots per temes de pla d’estudis?

No, perquè com sabeu utilitzem un dossier no pas un llibre, per tant, ensenyo el que jo vull dins el pla d’ensenyament, però triant el que m’interessa més.

12. Creus que l’educació és necessària per aconseguir una bona vida?

És molt necessària perquè l’educació el que fa és igualar moltes oportunitats que pot ser dependent de quina família o entorn social vens no tindries aquestes oportunitats. L’educació el que fa és obrir-te portes, per tant, tot allò que sigui obrir la ment i veure altres coses és benvingut.

13. Com et descriuries amb 3 paraules en l’àmbit personal?

Espontània, reservada i empàtica.

14. Quin és el curs que més t’agrada tenir?

4t.

15. Quines aficions tens?

En tinc moltes aficions, anar a dinar amb els amics i passar temps amb ells, l’esport, llegir, el cinema…

Moltes gràcies a Montse Morcillo per dedicar un temps a respondre les nostres preguntes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: