Quins invents podríem tenir en el futur?

La tecnologia ha anat evolucionant al llarg dels anys. Si comparem la nostra vida actual amb la dels nostres avis o pares, notarem una gran diferència i, tot i que hem millorat la nostra qualitat de vida, la tecnologia continuarà avançant més i cada vegada més ràpid. En aquest article us venim a explicar alguns invents que d’aquí a un futur no gaire llunyà podrien estar normalitzats i faríem un ús normal d’ells cada dia.

  • Roba i teixit intel·ligent: Encara que aquest tipus de roba avui dia no és una cosa comuna, es creu que la tecnologia s’utilitzarà en un futur per a crear vestimentes que puguin arribar a durar fins a cent anys i que incorporin funcions intel·ligents com, per exemple, prevenir descàrregues elèctriques i ajudar a veure el nostre ritme cardíac. Segurament al principi només s’utilitzaran amb objectius professionals o per a la salut, com protegir-nos dels raigs UV o de temperatures extremes i, de mica en mica, s’anirà normalitzant més fins al punt de ser una cosa diària.
Sensor en la ropa del MIT
Teixit intel·ligent
  • Ciutats verticals en edificis: En un futur això podria ser una nova manera d’organitzar les ciutats a causa de la sobrepoblació. La idea és construir ciutats en edificis, dins d’aquests hi haurà botigues, restaurants… Estaran connectats amb els altres edificis gràcies a la tecnologia. Estarem a gratacels gegants en els quals la vida de la ciutat tindrà lloc de dalt cap avall i viceversa. En l’actualitat ja hi ha empreses que estan treballant en projectes com aquest.
Representació d’una ciutat en un edifici
  • Pròtesis controlades pel cervell: En els últims anys les pròtesis han avançat bastant, ja existeixen algunes que detecten els moviments musculars i es dobleguen de manera més natural, però en el futur és possible que vagin connectades al cervell mitjançant elèctrodes. Aquests detectaran els senyals del mateix cos i les enviaran a la pròtesi, per tant serà tan fàcil com pensar el moviment que vols fer i el podràs realitzar.

Niño usando la prótesis biónica Hero Arm de Open Bionics
Pròtesi controlada pel cervell

Com podeu veure en el futur hi hauran molts canvis. Personalment crec que les ciutats en edificis seran difícils d’aconseguir o bé serà en un futur molt més llunyà. D’altra banda penso que la roba intel·ligent és un idea molt bona, ja que ajudarà a controlar i mantenir millor la nostra salut. Respecte a les pròtesis controlades pel cervell, crec que serà una evolució molt gran que ajudarà a facilitar la vida de moltes persones.

Ariadna Camarero Martín

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: