Bruno Mars

Benvinguts i benvingudes un cop més a la secció de Musipèdia. Avui us presentem al compositor i productor nord-americà Peter Gene Henandez, més conegut pel seu nom artístic Bruno Mars.

INFANTESA

El 8 d’octubre de 1985 Bruno Mars va néixer a l’illa de Hawaii, més concretament a Honolulu. Fill d’un pare porto-riqueny i d’una mare filipina, es va criar a l’illa hawaiana envoltat de música.

Resultado de imagen de bruno mars

Imatge del cantant Bruno Mars

A causa de la seva semblança amb el lluitador Bruno San Martín, el seu pare el deia “Bruno” a l’edat de dos anys i és aquest record el que el va portar a posar-se el nom artístic actual que tots coneixem.

Mars té quatre germanes: Jaime, Presley, Tiara i Tahiti; les quals formen actualment el grup de The Lylas i un germà que es diu Eric.

Com tothom a la seva família, el cantant va començar a fer música des de ben petit i actuar a diversos espectacles musicals a la seva ciutat natal. Des d’una primerenca edat ha sabut cantar, ballar i tocar la guitarra, l’ukulele, el piano i la bateria i fins i tot va interpretar al petit Elvis a la pel·lícula Honeymoon in Las Vegas l’any 1992.

 

 

 

 

Aconsellat pel seu oncle va decidir continuar amb la seva carrera musical a Los Àngeles un cop finalitzat l’institut. Al principi no va anar del tot bé; va signar amb Motown però no va funcionar. No obstant això, temps més tard va conèixer al compositor Philip Lawrence, qui el va animar a compondre cançons per altres artistes. Junts van fundar The Smeezingtons i van començar a produir cançons per cantants tan destacats com Brandy, Flo Rida, Alexandra Burke, Travis Mc.Coy o Adam Levine.

Bruno es va convertir en un gran productor i compositor, però volia més.

CARRERA MUSICAL

La seva primera aparició musical com a cantant va ser a l’àlbum Animal de Far East Movement i la seva segona oportunitat va arribar amb la seva participació a Nothing on you de B.O.B. i a Billionaire de Travis Mc.Coy. Ambdós temes van aconseguir posicionar-se entre els 10 primers llocs de les llistes mundials.

Després d’adquirir un notable reconeixement, Mars va fer el seu debut el maig de 2010 amb l’LP It’s better if you don’t understand. Tanmateix va co-escriure F**k you amb Cee Lotema amb el qual van aconseguir una nominació pels Grammys. També va realitzar una interpretació de les cançons Nothing on you Airplanes amb Bob i Hayley Williams als premis MTV Video Music Awards del 2010.

El seu àlbum debut Doo-wops & hooligans no va trigar a arribar. Aquest va ser llançat en octubre d’aquell mateix any. El primer senzill del disc, anomenat Just the way you are, va arribar ràpidament al número 1 de la llista d’èxits Hot 100 de Billboard.

Resultado de imagen de Doo-wops & hooligans

Portada de Doo-wops & hooligans de Bruno Mars

 

El cantant va col·laborar a la cançó Lighters del grup Bad Meets Evil, format pels rapers Eminem i Royce da 5’9. D’altra banda, el setembre del 2011 va estrenar Mirror amb Lil Wayne i va participar en la banda sonora de la pel·lícula Breaking Dawn de la saga de Twilight. A més a més va participar a la realització del senzill Young, wild & free de Snoop Dog i Wiz Khalifa.

Bruno va aconseguir un total de sis nominacions als Grammys del 2012 i va guanyar el premi a la millor interpretació de pop vocal masculina. Tanmateix va posar per Play Boy; convertint-se així en el desè home en aparèixer a la portada de la revista.

Al llarg de la seva gairebé irreprotxable carrera només trobarem una petita relliscada just al començament de la seva trajectòria. Tot es deu al fet que, quan encara era un solista, va ser arrestat a Las Vegas per possessió de cocaïna. Però a partir d’aleshores va recapacitar i va aprendre la lliçó.

Resultado de imagen de bruno mars

El compositor i productor Bruno Mars

El 22 de març del 2012 es va anunciar que Mars havia signat un contracte de publicació amb BMG i l’1 d’octubre d’aquell any va llaçar Locked out of heaven, el primer senzill del seu segon àlbum d’estudi; Unorthodox jukebox, el qual va ser publicat al desembre.

El tema darrerament esmentat, va aconseguir posicionar-se al capdamunt de la Billboard Hot 100 i a països d’arreu del món. El disc va debutar a la segona posició de la llista Billboard Hot 100 als Estats Units i va ser número 1 a Suïssa i al Regne Unit. When I was your man, el segon senzill d’aquest àlbum, també es va convertir en un èxit internacional obrint-se camí també cap al capdamunt de la Billboard Hot 100.

El febrer del 2013 el cantant va ser nominat a la millor cançó de rap als premis Grammys com productor i escriptor del tema Young, Wild & Free. A més a més, al llarg d’aquest acte, va fer juntament amb Rihanna, Sting, Ziggy Marley i Damian Marley un tribut al mític cantant de reggae Bob Marley.

 

 

L’any 2013 va col·laborar amb Major Lazer a la cançó Bubble butt i als Grammys del 2014 se’l va atorgar el premi al millor àlbum de pop vocal per Unorthodox jukeboxUna setmana després va encapçalar el show de la Super Bowl amb els Red Hot Chilli Peppers com invitats. Va ser així com Bruno Mars va convertir-se en el primer cantant amb menys de 30 anys i ascendència porto-riquenya en participar en aquest esdeveniment.

El febrer del 2016 va tornar a presentar-se a aquest show però en aquesta ocasió ho va fer acompanyat de la banda britànica Coldplay i de la cantant Beyoncé.

El 2015 va arribar a les nostres oïdes Uptown Funk, l’èxit mundial de Mark Ronson que va comptar amb la magnífica col·laboració de Bruno.

 

 

I quatre anys després de la publicació del seu darrer disc, concretament el 18 de novembre del 2016, el cantant va treure al mercat l’esperat 24K magic. Aquest disc es va posicionar al segon lloc de la Billboard 200 a França, Nova Zelanda i al Canadà. El tema That’s What I Like va aconseguir, a l’igual que moltes de les composicions de Bruno Mars, liderar la llista d’èxits Billboard Hot 100.

24K Magic World Tour, el tercer Tour del cantantva iniciar-se el Març del 2017 i fins ara ha aconseguit generar 300 milions de dòlars a tot el món.

Temps després, el 29 de novembre del 2017, es va confirmar que Mars protagonitzaria el seu primer concert televisat anomenat Bruno Mars: 24K Magic Live at the Apollo, un especial d’una hora emès per CBS.

Bruno va rebre set premis als American Music Awards de 2017, entre aquests un a l’artista de l’any, dos per That’s What I Like i altres dos per 24K Magic. Tanmateix va guanyar el premi Mixtape of the Year als Soul Train Music Awards d’aquell mateix any, a més de quatre altres premis.

Resultado de imagen de bruno mars

Peter Gene Henandez (Bruno Mars)

Finalment, als premis Grammy del 2018 va guanyar a les sis categories a les quals va ser nominat. Al mateix any, Bruno va guanyar diversos premis en categories de R & B als Billboard i als iHeartRadio Music Awards.

Mars apareix, juntament amb Kodak Black i Gucci Mane, al senzill Wake Up in the Sky; publicat el setembre de 2018. I també aquest darrer any, ha tret la cançó Finesse amb una de les cantants de rap amb major repercussió actualment; Cardi B.

L’èxit i carrera del cantant continuen evolucionant dia rere dia, i precisament per això, la seva constància, el seu esforç i la passió pel seu treball, se l’ha arribat a comparar fins i tot amb el rei del pop; Michael Jackson.

Nosaltres esperem que continuï creixent al món de la música i que gràcies al seu talent, ens faci gaudir d’aquesta per molt més temps.

 

 

CANÇÓ

A continuació us deixem amb el tema Finesse de Bruno Mars i Cardi B acompanyat de la seva lletra. Esperem que us agradi!

 

 

LLETRA

[Cardi B:]
Drop top Porsche (Porsche), Rollie’ on my wrist (wrist)
Diamonds up and down my chain (aha)
Cardi B, straight stuntin’, can’t tell me nothin’
Bossed up and I changed the game (you see me?)
It’s my big Bronx boogie, got all them girls shook (shook)
My big, fat ass got all them boys hooked (hooked)
I went from dollar bills, now we poppin’ rubber bands (ha)
Bruno sang to me, while I do my money dance like ayy
Flexin’ on the ‘Gram like ayy
Hit the Lil’ Jon, okay (okay), okay (okay)
Oh yeah, we drippin’ in finesse and getting paid, ow

[Bruno Mars:]
Ooh, don’t we look good together?
There’s a reason why they watch all night long (all night long)
Yeah, I know we’ll turn heads forever (forever)
So tonight, I’m gonna show you off

When I’m walkin’ with you
I watch the whole room change
Baby, that’s what you do
No, my baby, don’t play
Blame it on my confidence
Oh, blame it on your measurements
Shut that shit down on sight
That’s right

We out here drippin’ in finesse
It don’t make no sense
Out here drippin’ in finesse
You know it, you know it
We out here drippin’ in finesse
It don’t make no sense
Out here drippin’ in finesse
You know it, you know it

Now slow it down for me, baby (slow it down now)
‘Cause I love the way it feels when we grind (we grind)
Yeah, our connection’s so magnetic on the floor
Nothing can stop us tonight

When I’m walkin’ with you
I watch the whole room change
Baby, that’s what you do
No, my baby, don’t play
Blame it on my confidence
Oh, blame it on your measurements
Shut that shit down on sight
That’s right

We out here drippin’ in finesse
It don’t make no sense
Out here drippin’ in finesse
You know it, you know it
We out here drippin’ in finesse
It don’t make no sense
Out here drippin’ in finesse
You know it, you know it

[Bruno Mars and Cardi B:]
Fellas, grab your ladies if your lady fine
Tell her she the one, she the one for life (woo)
Ladies, grab your fellas and let’s do this right (do this right)
If you’re on one like me in mind (ow!)
Yeah, we got it goin’ on, got it goin’ on
Don’t it feel so good to be us? (ayy)
Yeah, we got it goin’ on, got it goin’ on (yeah)
Girl, we got it goin’ on
Yeah, we got it goin’ on, got it goin’ on (hey)
Don’t it feel so good to be us, ayy? (feels so good on you)
Yeah, we got it goin’ on, got it goin’ on

[Bruno Mars:]
We out here drippin’ in finesse (we drippin’ on them)
It don’t make no sense
Out here drippin’ in finesse
You know it, you know it
We out here drippin’ in finesse with my baby
It don’t make no sense
Out here drippin’ in finesse
You know it, you know it (yeah, you know we got it goin’ on)

[Cardi B and Bruno Mars:]
Yeah, we got it goin’ on, got it goin’ on
Don’t it feel so good to be us, ayy?
Yeah, we got it goin’ on, got it goin’ on
You know it, you know it
Yeah, we got it goin’ on, got it goin’ on
Girl, we got it
Don’t it feel so good to be us, ayy?
Yeah, we got it goin’ on, got it goin’ on
You know it, you know it

Gerard Motos i Paula Pajuelo

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: