les noves tecnologies a la societat actual

Primer de tot cal especificar a què ens referim amb les noves tecnologies, també conegudes per TIC (Tecnologia de la Informació i Comunicació).

El concepte noves tecnologies pot ser molt ampli i popularment engloba tant les tecnologies d’última generació com aquelles que ja fa molt de temps que formen part de les nostres vides. Em refereixo a l’Internet, els videojocs, els blocs, el Facebook, a les wikis, youtube, WhatsApp els programes de missatgeria instantània, etc. Una llista interminable d’elements que s’han anat incorporant a la nostra vida fent una sèrie de canvis que han modificat el nostre estil de vida comparat als dels nostres avantpassats.

Les noves tecnologies han sigut revolucionàries en tipus de vida de la gent, i per tant han aportat certs avantatges però també certs inconvenients. Les noves tecnologies han millorat les comunicacions, resulten molt més ràpides. Les persones podem escriure’ns emails, xatejar, parlar via internet de forma totalment immediata. Ens hem beneficiat tots, un clar exemple són les famílies que es troben a Europa i contacten amb els seus familiars de fora, interessos i crear grups que es comuniquen via internet.

Però quan parlem de tothom, no estem parlant amb propietat. Les persones que poden accedir a les noves tecnologies no és la gran majoria. Bé sigui per raons econòmiques o sigui perquè no hi estan acostumades a utilitzar-les, si parlem d’edats, sol ser la població més jove aquella que l’utilitza.

Personalment, jo estic a favor de les noves tecnologies però només quan respecten a les persones i no les remplacen o suposen un obstacle en les relacions entre aquestes. És a dir, només si es fa un bon ús, les noves tecnologies poden ser beneficioses. Ja que últimament els empleats de fàbriques en cadena estan sent reemplaçats per màquines, ja que a les màquines no se les ha de pagar un sou.

Blai Menchén

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: