Esclaves de l’Estat Islàmic

 

Aquesta setmana en el reportatge us parlarem sobre les dones segrestades pels jihadistes. A part d’això, posarem alguns casos.

A-l’Iraq-i-Síria-hi-ha-5.000-dones-segrestadesL’Estat Islàmic segresta a centenars de dones i nenes a l’any, per exemple al Nord de l’Iraq, on són violades i maltractades de les pitjors maneres possibles. Les famílies d’aquestes dones i nenes, fugen a uns campaments que es troben a 150km del seu poble per amagar-se, mentre un equip clandestí d’investigació intenta salvar-les de l’Estat Islàmic en petits grups de persones. Aquests es comuniquen amb elles a través de telèfons mòbils i guies que envien per ajudar-les a sortir en secret, els proporcionen els mòbils de manera camuflada.

D’altra banda, hi ha un altre equip d’investigació que es fica dins de l’Estat Islàmic, falsificant papers i vestint-se com ells per passar desapercebuts. Aquest equip s’encarrega de fer fotografies i vídeos informant sobre com és realment viure a l’Estat Islàmic. En alguns dels vídeos es poden veure una llista de coses que ofenen a l’Islam. Com per exemple:

-Que les dones surtin de casa sense companyia d’un parent pròxim.

-Que les dones no vagin tapades amb dues túniques negres i tres vels per ocultar la seva forma física.

-Que  les dones es posin perfum o alcin la veu.

Les dones quan són dins de l’Estat Islàmic estan sotmeses a una sèrie de tortures inimaginables. Les violen de manera cruel i sense tenir cura de l’edat. Una dona (que va aconseguir escapar de l’Estat Islàmic) va explicar que el seu amo la utilitzava com si fos una joguina sexual. Després quan l’amo es va cansar d’ella la va donar als seus sis súbdits, que també la van utilitzar de la mateixa manera. S1

En un altre vídeo, surten uns homes oferint a dones per vendre-les com si fossin mobles. Fins i tot deien que les de pell clara i ulls blaus pujaven de preu.

Quan les dones eres segrestades i anaven a ser entregades als seus amos, algunes d’elles cercaven maneres per suïcidar-se i quan ho feien el seu cadàver era donat als gossos.

En conclusió, creiem que és important que la gent s’assabenti de les coses que passen a l’Estat Islàmic, ja que sembla que actualment sempre donem més importància a les coses que només surten a la televisió.

A continuació us deixem un documental de Tv3 on surt molta informació sobre aquest tema.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/fugir-destat-islamic/video/5566252/

 

Alex Casanova i Paula Plana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: