3 d’octubre per una llegenda del futbol

Zlatan Ibrahimovic és un futbolista suec, que ara mateix milita a l’equip de la Major League Soccer dels Estats Units, els LA Galaxy. Va néixer el 3 d’octubre de 1981 a Malmö, Suècia i és fill de pare bosnià i mare croata.

Als seus inicis van començar a les categories inferiors del Malmö FF, anava destacant cada any, fins que va arribar a juvenils,Es van fixar en ell clubs com l’Arsenal de Londres o l’Ajax d’Amsterdam. Després de valorar les diverses possibilitats, finalment, es va decidir per l’equip holandès a canvi de 9 milions d’euros amb qui va guanyar dues lligues, una copa, i una supercopa en tres temporades.

L’estiu del 2004 fa fitxar per la Juventus de Torí per 19 milions d’euros, on va guanyar dues lligues (2005 i 2006). El 2007 va fitxar per l’Inter de Milà on va guanyar el pitxitxi de la temprada 2008-2009, marcant 29 gols i guanyant la lliga.

Just l’estiu del 2009, l’Inter i el FC Barcelona va arribar a un acord pel traspàs del suec a canvi de 46 milions d’euros. Amb aquests darrers, només va jugar una temporada per la mala conducte al vestuari, més tard el 2010 va fitxar per AC Milà per 24 milions d’euros, no va jugar molts partits la primera temporada per una grau lesió al bíceps femoral.

A la temporada 2012-2013 el xeic Àrab Nasser Al- Khelaifi, va portar l’estrella sueca al París Saint Germain, un dels fitxatges més cars del món del futbol.

Més tard, el 2016, va fitxar pel Manchester United on va fer una pèssima temporada, lesionant-se durant 5 mesos. L’estiu del 2018 va ser traspassat com agent lliure al LA Galaxy.

Imagen relacionada

 

Ismael

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: