Visitem Madrid!

Madrid és la capital d’Espanya i de la comunitat de Madrid. Amb una població de 3.273.049 habitants és la ciutat més poblada de la Península Ibèrica.

Resultat d'imatges de madrid mapa

Resultat d'imatges de madrid

Resultat d'imatges de madrid

El rei és Felip VI des de el 19 de juny del 2014.

Resultado de imagen de rey de españa

Política  

Madrid és un municipi espanyol, i com a tal compta amb un sistema polític d’auto-govern, en les àrees reconegudes per la constitució i les lleis. El sistema polític del municipi és l’Ajuntament de Madrid. Aquest està compost per diverses institucions, cada una d’elles amb diferents poders executius o legislatius. El Ple de Madrid està compost per regidors escollits directament per la població major de 18 anys.

Moneda

La moneda és l’euro, aquesta moneda hi és a dinou països d’Europa. Hi ha bitllets de 5, 10, 20, 50, 100, 200 i 500 euros. Després hi ha monedes de 1, 5, 10, 20 i 50 cèntims, i monedes d’un euro i dos euros.  

Resultado de imagen de moneda de españa

Clima

-Primavera

Els primers mesos solen portar pluja, amb una temperatura mitjana a l’abril, segons estudis realitzats sobre l’evolució de les últimes dècades, de menys de 12 ºC. Segons que avança maig el temps es torna quasi com l’estiu, amb una mitjana de 21ºC en juny, i l’ambient  al carrer es torna cada cop més animat.

-Estiu

Els estius són secs i poden arribar a ser molt calorosos, amb una temperatura mitjana propera als 25ºC en juliol i agost. Durant aquests mesos els dies son mes llargs i l’activitat de la ciutat s’activa al final de la tarda i la nit, mentrestant en agost la ciutat es torna mes tranquil·la al sortir molts madrilenys de vacances. A finals d’aquest mes i durant setembre, las temperatures es suavitzen considerablement.

-Tardor

La tardor a Madrid és suau a l’octubre i, segons avança a novembre, baixen les temperatures i creixen les precipitacions fins als màxims anuals en aquest mes. La temperatura mitjana passa dels 15 graus en octubre a 7 graus al desembre. En qualsevol cas, és una ocasió excepcional per veure els parcs de la ciutat tenyits de vermell i taronja.

-Hivern

A Madrid els hiverns són freds i secs. No és molt habitual que nevi. Però pot ocórrer a finals de desembre i principis de gener, que són els mesos més freds amb una mitja de sis graus. Amb tot, són molt comuns els dies sense núvols, així que sempre podràs gaudir d’un càlid i agradable sol de migdia.

 

Resultado de imagen de tiempo madrid anual 2017

Gastronomia

El Cocido Madrileño és un plat típic de Madrid és un estofat que conté cigrons, carn de vedella, hortalisses i embotits.

Els calls a la madrilenya és un altre dels plats típics. S’elaboren amb tripes de vedella o porc, morro de vedella, xoriço, morcilla, pimentó…

Altres plats coneguts són la sopa d’all, l’orella a la planxa, les gambes a l’allet, els pinxos de truita, l’entrepà de calamars, les patates braves, els ous estrellats…

Resultado de imagen de GAMBES AL AJO

Vegetació

La vegetació a Madrid ha patit greument la desforestació per a la construcció urbanística. Les espècies més característiques són l’alzina surera.

Destaca un alzinar, el més gran de la comunitat, a la muntanya del Pardo i al Soto de Viñuelas.

Altres espècies són el roure i el freixe, en zones més humides, tot i que es veuen afectades pel que és l’espècie de repoblació.

També el faig, el grèvol, el teix, l’auró i els cirerers, en altres zones.

A les valls del rius, abunden els oms, els pollancres i els freixes. Per últim, el castanyer destaca com a espècie cultivada.

 

Resultado de imagen de alzinar        Resultado de imagen de cirerer     Resultado de imagen de castanyer

Fauna

A la zona sud-est de la Comunitat, en zones humides, podem trobar gran varietat d’aus: l’ànec collverd, l’ànec cullera, el boix, el corb marí, la gavina, el cabusset, l’arpella vulgar… En altres llocs podem trobar altres aus: la gralla, les gralles de bec roig, el falcó pelegrí, el xoriguer, el milà negre… I en zones de cultiu: merles, tords, tudons, cigonyes, avitardes, pit-rojos, mallerengues, verderols, esplugabous o puputs.A la Serra i a la zona nord podem veure porcs senglars, cérvols, conills, llebres, ratolins, mosteles, talps o ratpenats.Els rèptils que hi trobem són les serps (diferents tipus d’escurçons), les tortugues i les sargantanes. I els amfibis que hi trobem són diferents tipus de granotes i de gripaus.Al centre de la ciutat hi ha coloms. I les espècies difícils de trobar són: la llúdriga, l’eriçó, l’ós rentador, la geneta…

Resultado de imagen de Ave collverd    Resultado de imagen de arpella vulgar

Llocs per visitar:

La Puerta de Alcalá és una de les antigues portes que donava accés a la ciutat. Actualment es troba situada en una rotonda. És famosa per la cançó de…

El Museu del Prado és un dels museus d’art més famosos d’Espanya. Podem trobar obres del Greco, Leonardo Da Vinci, Miguel Àngel…

La Plaça de Cibeles és famosa per la seva font. En aquesta trobem la figura de la deessa Cibeles (deessa de la mare Terra, adorada al neolític) sobre un carro tirat per lleons.

La Puerta del Sol és una plaça de la ciutat. En ella es troba, des del 1950, el denominat Quilòmetre Zero de les carreteres radials o nacionals del país. Es troba també la Casa de Correus, on hi destaca el rellotge de torre construït el segle XIX. Aquest és famós per donar les 12 campanades de cap d’any; on cada any s’hi reuneix una gran multitud de persones.

El Parc del Retiro és un dels atractius turístics de la ciutat. Es tracta d’un jardí i parc públic, que conté conjunts arquitectònics, escultòrics i paisatgístics. Destaquen el monument a Alfons XII, el Palau de Cristall, el Estanque Grande, el Parterre, la Porta de Felip IV, el Reial Observatori Astronòmic …

 

Sergio Fernàndez i Ismael Palazón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: