Les sirenes i els kappa

Avui parlarem sobre la veritable història de les sirenes i els kappa.

  • Els Kappa

Són dimonis procedents de la mitologia japonesa. Viuen en els llacs i els rius. El seu aspecte és semblant a un rèptil, poden ser de color verd, blau i groc. La seva mida és com la d’un nen. A vegades els dibuixen amb un bec d’ànec i una closca de tortuga. Una de les seves característiques principals dels kappa és que en el cap tenen un recipient d’aigua que és la seva font de vida. Gràcies a la seva aparença rèptil, poden nadar amb molta facilitat.

Hi ha vàries històries sobre el seu origen. Una d’elles és que, les famílies pobres que no podien mantenir els seus fills, els llançaven al riu perquè es morissin. Algunes famílies explicaven la història dels kappa als nens perquè no anessin als rius i veiessin els nadons morts. Una altra teoria del seu origen és que, els kappa són una variació d’una salamandra molt agressiva, l’Andrias japonicus.

Es creu que el nom de kappa prové de la paraula “capa” que els portuguesos van introduir a Japó.

Diuen que el que els agrada menjar als kappa són els cogombres i els nens. En històries japoneses són responsables de les morts de nens ofegats. Una altra característica seva és que són molt entremaliats.

kappa_3

  • Les sirenes
Són originàries de l’antiga Grècia. Nosaltres les coneixem per ser meitat dona, meitat peix, però els grecs no creien això.
Les sirenes eren representades com genis marins d’una mescla de dona i d’au, però, actualment es representen mig peix, com hem dit abans. Una qualitat destacada d’aquestes és que es mostren molt belles. Tenen aquesta bellesa per poder atreure els homes i ofegar-los.

Però, això és el que es diu ara. Abans, quan es creia que eren meitat dona meitat au, tenien la característica de poder hipnotitzar els homes amb la veu i fer que s’ofeguessin ells mateixos. Aquest cas es troba en el llibre l’Odissea d’Homer, mentre Ulisses intentava creuar per davant de l’illa de les sirenes, que es trobava en el mar Mediterrani. Ulisses, per poder passar vius, tots els seus tripulants es van tapar les orelles per no escoltar les sirenes. Ell, en comptes de tapar-se les orelles, es va encadenar en el trinquet per poder escoltar-les sense que pogués autoofegar-se.

sirena-peix

Júlia Costa i Judit Costa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: