Escombraries espacials

Les escombraries espacials són objectes artificials sense utilitat que orbiten a la Terra. I està formada per restes de coets i satèl·lits. basura-espacial-240413-660x350

El juny de 2015 la quantitat de brossa espacial era de quasi 17.000 objectes. Dels quals, 6.282 són de la Comunitat d’Estats Independents, seguit per Estats Units amb un nombre de 5.182 i Xina amb 3.706. Però, quines conseqüències hi ha? Hi ha alguna solució?

Cada vegada les escombraries espacials comporten més problemes

  • Molts d’aquests objectes són tan petits que viatgen a molta velocitat, i això comporta un gran risc a la Terra
  • Des de 1991, hi ha hagut més de 3 col·lisions en l’òrbita terrestre, es calcula que hi haurà 18 col·lisions a l’any al cap de dos segles.
  • Solucionar aquest problema és molt complicat i comportaria molts diners.
  • La brossa espacial ha posat en perill a molt tripulants de la EEI (Estació Espacial Internacional). Tot i que, les escombraries van passar a 250 metres, els tripulants es van veure obligats a fer una evacuació d’emergència.

D’altra banda, hi ha mesures per prevenir més brossa:

  • Observar-los amb telescopis òptics i determinar la mesura de l’objecte, per poder avisar als tripulants i prevenir impactes.
  • Fer que d’alguna manera tornin a la terra sense crear desperfectes.
  • Crear lleis per posar un límit de llançaments espacials als països.

Els tipus de brossa espacial són : 48680-614-271

1. Natural: Són bàsicament meteorits i asteroides que es consideren com brossa espacial, a causa que no tenen cap propòsit essencial i benefici per a l’ésser humà. Aquests meteorits existeixen en una quantitat mínima,  quasi no existeixen asteroides a prop de la Terra, en canvi sempre hi ha objectes diminuts.

2. Artificial: Està formada per tot tipus de material fet per l’home i que s’ha quedat en l’espai per diverses raons. Per exemple, al deixar de funcionar algun tipus de satèl·lits, coets o inclòs parts de roba espacial. No obstant, aquesta brossa està formada per milers de coses diferents, des de càmeres fins a partícules de combustibles, engranatges i pintura.

Marina Carrillo i Gerard Reyes

A %d bloguers els agrada això: