Anem al cosmocaixa!!

El passat dimecres dia 6 de març els alumnes de 4t d’ESO vam anar al cosmocaixa, un museu de la ciència de Barcelona. Allà els alumnes ens vam dividir pels tres itineraris que fem durant el llarg del curs: científic, lletres i professional. Els alumnes de ciències van assistir a una explicació de nanotecnologia mentre que els alumnes de lletres i professional vam assistir al planetari.

Per saber en què va consistir la xerrada de nanotecnologia vaig fer una petita entrevista a un dels alumnes que va ser-hi i aquestes van ser les seves respostes :

-Què us van explicar sobre nanotecnologia en la xerrada?

-La forma d’utilitzar la nanotecnologia per millorar l’eficiència de les energies renovables sobretot l’energia solar.

-Creus que la xerrada va ser útil? Per què?

-Sí, perquè vam veure la utilitat que té la nanotecnologia per millorar la forma de vida.

-Et va agradar? Per què?

-Sí, perquè ens van explicar coses bastant interessants.

-La recomanaries? 

-Sí.

Al planetari ens van fer una explicació sobre l’espai. Van iniciar el taller explicant per sobre com és l’univers, les galàxies, etc. i després van aprofundir sobre el sistema solar amb els seus planetes, les constel·lacions que té, perquè tenim quatre estacions durant l’any,  etc.

Al finalitzar els tallers ens vam dirigir fins a la planta de baix on ens vam trobar un espai amb tot d’experiments científics i animals diversos. Ens van deixar en aquella sala unes hores per a què agafessin les fotos i dades que necessitéssim per als treballs que després realitzaríem a classe. Hi havia una part del museu anomenada bosc inundat en el qual hi havia animals diversos, des d’animals aquàtics fins a rèptils. A part hi havia una altra zona bastant gran amb experiments diferents entre ells, però tots ells molt curiosos.

foto 1

foto 2

foto3

Un dels experiment que em va cridar l’atenció va ser el de les ones longitudinals. Com es pot comprovar en la imatge eren una sèrie de boles posades una al costat de l’altra, suspeses a l’aire i agafades únicament per una corda. L’experiment consistia en passar l’energia pels pèndols, l’un a l’altre.

foto 4

Raquel Menéndez

Una resposta

  1. m’agrada molt es molt divertit

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: