Reportatge: esports!

Avui el reportatge que fem és sobre l’esport.

Què és l’esport?

L’esport és tota l’activitat, que sovint associem a la competivitat, que en general ha d’estar en federacions, clubs, etc. L’esport requereix competició amb un mateix o amb altres i tenir un conjunt de regles. Com a terme solidari, l’esport normalment és una activitat, en la qual la capacitat física pulmonar és la forma primordial per determinar el resultat (guanyar o perdre), per tant, també s’utilitza per fer activitats lligades al físic de l’esportista són factors depressius, com per exemple, l’agudesa mental o l’equipament. Els esports són un entretiment per qui els realitza i per qui els observa.

Quins tipus d’esport hi ha?

– Atletisme: L’atletisme és un esport en què consisteix en fer diferents proves d’objectius i activitats diferents. Es classifiquen en 3 apartats:

1) Curses

2) Concursos (salts i llançaments)

3) Proves combinades (heptatló i decatló)

El mot d’ atletisme ve d’una paraula grega “athlon” que té el significat de “lluita, competència combat, etc.”

-Futbol: El futbol és un esport d’equip que es juga entre dos equips d’onze jugadors. En part, el futbol es considera l’esport més popular del món.

Els porters  són els únics que poden tocar la pilota amb les mans, la resta de l’equip utilitzen els peus per xutar la pilota cap a una posició. L’equip que marca més gols quan acaben el partit és el guanyador, però si el resultat és d’empat al final del partit, es dóna la pròrroga o ronda de penals, depenent del format de cada competició.

Quan el partit queda empatat es suma 1 punt per cada un i quan un dels equips guanya li donen 3 punts.

-Basquetbol: És més conegut com a bàsquet, és un esport pràcticament entre dos equips de cinc jugadors, que volen ficar una pilota dins de la cistella de l’equip contrari, amb l’objectiu d’aconseguir més punts que l’altre equip, però sempre respectant les regles del joc.

-Ciclisme: És un esport en el qual la realització de curses té en comú l’ús de la bicicleta.

-Hoquei: És un esport d’esquip i també olímpic que consisteix a colpejar la bola amb l’estic cap a la porteria de l’equip contrari. L’objectiu del joc consisteix en marcar gols sense fer mal a ningú.

Handbol: És un esport de conjunt, que es practica amb les mans. L’objectiu del joc és introduir la pilota a la porteria contrària i evitar que l’altre equip la fiqui a la teva porteria. Per aconseguir això utilitizen passades i, en general, jugades que acaben amb un llançament.

-Judo: És una art marcial japonesa, que va ser fundada per un tal Jigoro Kano al segle XIX, a partir del “Jujutsu”.

En el judo no es fan servir tècniques perilloses. L’objectiu de Kano era aconseguir la millora de les persones a través del judo. El judo ha aconseguit una gran acceptació en tot el món i des del Jocs Olímpics de Tokyo és un esport olímpic.

I fins aquí el nostre reportatge! Esperem que us hagi interessat!

Fins aviaaat!

Carla Fernández i Alejandro Durán

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: