Reportatge: Les Drogues

Les drogues sempre han estat lligades a la humanitat. Si en un principi només s’utilitzaven amb fins curatius o com a part de rituals religiosos, la seva capacitat d’actuar sobre el sistema nerviós i provocar canvis, tant a nivell físic com psicològic, les ha convertit en el “remei màgic” per aquells que volen d’una manera ràpida i puntual fer del seu cos una màquina d’alt rendiment o per aquells que, no satisfets amb la seva realitat, busquen noves experiències. Considerem que una de les millors maneres de tractar les drogues és conèixer-les, cosa que ens ajudarà a entendre el fenomen i a prevenir-lo; sobre la seva procedència, consum, efectes, dependències…

TIPUS DE DROGUES:    

Cannabis: A partir de l’any 2700 a .C el Cannabis es recomanava per el reumatisme, la malària, transtorns de la son, menstruació…El Cannabis s’extreu de la planta del cànem. Es cultiva en zones silvestres i cultivades. Farmacològicament es classifica com un al·lucinogen menor.

Heroïna: Va ser creada per substituir la morfina ja que s’aconseguía el mateix efecte però amb menys quantitat. La seva forma és una pols de color blanc com la farina o marró fosc com el sucre morè.

Cocaïna: La cocaïna és un alcaloide extret de la planta Eritroxillum coca, originari de Perú i Bolívia. S’utilitza com estimulant i per a alleugerir el cansament. També per treure les ganes de menjar i per aguntar despert tot el dia.

Estefanía Martín i Loubna Daih

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: