El Caire

Informa’t:

Egipte és l’Estat més poblat del continent africà. La gran majoria de la població viu als vores del riu Nil (uns 40,000 km²) i del canal de Suez. Hi ha extenses àrees del territori que són part del desert del Sàhara i que molt sovint estan deshabitades. La capital és El Caire, gran metròpoli de més de quinze milions habitants, i la segueixen en importància Alexandria, amb més de tres milions i mig, i Gizeh, dins l’aglomeració urbana cairota, amb més de dues milions; Shubra al-Khaymah (també dins l’aglomeració d’El Caire) i Port Saïd passen del mig milió d’habitants.
El país és famós per la seva antiga civilització i per alguns dels seus impressionants monuments, com llaura els piràmides, el tremp de Karnak o la Vall dels Reis. A hores d’llaura, Egipte és àmpliament considerat el principal focus polític i cultural del món àrab.

El Caire: Capital d’Egipte i la major ciutat d’Àfrica i Orient Mig. Els seus més de divuit milions d’habitants converteixen a aquesta metròpoli en un formiguer diari que abarrota els seus carrers. El Caire és una ciutat misteriosa, amb un encant especial. Des de l’alba fins a la posada de sol, el murmuri de la ciutat s’entremescla amb el cant dels almuédanos que criden a l’oració des de les seves milers de minarets; per aquest motiu també se li conegui com la “Ciutat dels Mil Minarets”. El seu origen es remunta a l’època faraónica, però no va anar fins a la invasió persa de l’any 525 a. de C., quan va començar la dominació estrangera que no acabaria fins a la Revolució de 1952. En el 642, Amr Ibn A l’As va arribar el Nil, on va aixecar “El Fustat” (El Campament), l’actual El Caire.
I és al Caire on tot viatger ha de quedar impressionat amb els seus monuments i característic ambient. Així, no cal perdre’s el magnífic Museu Egipci, la Mesquita de Mohammad Ali en la Ciutadella de Saladino, el bullicioso basar de Jan El Jalily o, com no, les imponents Piràmides de Gizeh, així com les zones arqueològiques de Saqqara i Dahshur. A més de tot això cal deixar-se seduir pels seus plens de gom a gom carrers i gaudir de l’atmosfera cairota, perquè qui visita El Caire està visitant Egipte sencer.
Sortim de l’aeroport de Barcelona (el Prat) el dilluns 17 a les 06:25am i arribem a El Caire (Egipte) sobre les 16:15h, el vol costa 380,65 euros. El primer que farem serà aconseguir un taxi que ens facilitaran a l’aeroport del Caire per anar a la ciutat del Cairo. L’hotel en el que ens allotjarem es diu King Hotel ***

Hotel: 

King Hotel ***

L’allotjament costa 190,99 les 5 nits per persona. L’hotel esta Situat a pocs minuts de l’Òpera, del Museu d’Art Modern d’Egipte i del Museu Egipci del Caire, el King Hotel ofereix un ambient acollidor i un servei de qualitat i hospitalitat a preus assequibles. Els hostes també podran gaudir d’una àmplia varietat de restaurants locals i internacionals i bars, així com centres comercials i llocs d’oci situat en les proximitats.

Els viatgers de negocis trobaran en aquest hotel de 3 estrelles tots els serveis necessaris per a una estada de treball reeixida al Caire: un àrea de treball amb capacitat per a ordinador en les habitacions, articles de papereria gratuïts, accessoris de bany extra, i un centre de negocis totalment equipat.

Serveis que ofereix l’hotel:

• Lloguer de cotxes
• Bar 24h
• Cafeteria
• Fax
• Habitació/consigna per a equipatges
• Renta sabates
• Perruqueria
• Piano bar
• Servei de bugaderia
• Servei habitació 24h
• Servei limusina
• T.V. satèl•lit
• Botiga regals
• Zona Internet / Wi-Fi
• recepció


Serveis que hi ha a l’habitació:

• Aire condicionat
• Escriptori
• Habitacions no fumadors
• Internet de pagament
• Internet sense fil
• Telèfon

PLANNING

DIA 17:
Arribada al Cairoesobre les 16:25(?)ens dirigim  a l’hotel i descansem una estona, fins a les 5:45h que será quan anirem a visitar el museu egipci del Cairo. En aquest museu es trova la major colecció d’objectes de la época faraònica de l’antic Egipte, poseeix més de 120.000 objectes classificats en diferentes èpoques de la historia egipcia. Es trova en el centre del Cairo en la plaça Tahrir. En la planta baixa estan els papiros i les monedes utilitzades en el món antic, també es troben els objectes dels imperis Antic, Mitjà i nou, i inclouen estatues, pintures i sarcòfags. En la planta superior podem visitar el tresor de Tutanjamon. El museu és molt ampli i podem trovar des de sarcòfags fins a objectes de l’època, en les següents imatges es pot veure una mostra del que podreu trobar.

Desprès d’anar al museu anirem a sopar a un restaurant que estigui pròxim a l’hotel en el que ens allotgem. Finalment donarem una volta pels voltants de l’hotel i anirem a dormir.
DIA 18:
Ens llevarem a les 8h, i durant aquesta hora ens dutxarem, ens vestirem farem totes aquelles coses d’higiene íntima fins a les 9h, sortirem de l’hotel en busca d’un restaurant per esmorzar. Sobres les 10:15 del mati ens dirigirem a la mesquita de l’Alabastro, aquesta mesquita té gran valor històric i en ella està enterrat Mohamed Alí.


Una vegada haguem finalitzar aquesta primera activitat del dia anirem a dinar a algun restaurant que estigui a prop. Després anirem a veure el barri Copto del Caire, la major ciutat àrab que es denominada el país.

Seguidament tornarem a l’hotel a descansar una mica i a les 8h o així buscarem un restaurant o sopar i visitarem la ciutat abans de tornar cap al hotel.

DIA 19:
En llevarem a les 8h i realitzarem les nostres activitats d’higiene personal i tornarem al restaurant per esmorzar. Una vegada que ja hem acabat anirem a visitar la tomba del soldat desconegut i seguidament anirem a dinar. A la tarda ens dirigirem a la ciutat dels morts on ens sorprendrà com són les tombes dels musulmans i on podrem conèixer millor la seva cultura.

DIA 20:
A les 9h del mati agafarem transport públic o un taxi que ens porti fins a la vora del riu Nil. Aquest riu és un dels més grans del món, té molta història ja que va ser la principal causa de la nascuda d’un dels majors imperis del món. Podem demanar a l’hotel o a qualsevol restaurant una bossa amb menjar i beguda i fer un picnic al costat del riu. Després tornarem a l’hotel per donar una volta per la botiga de records que ofereix l’hotel.
DIA 21:
En aquest dia ens hem de llevar molt d’hora per poder anar a la ciutat d’Alexandria, demanarem un taxi per mitjà de l’hotel, quan arribem haurem de visitar els següents monuments:
• El far
• El Sarapeo
• La fortalesa de Quaitbay
• Les catacumbes de Kom el Shukafa
• El temple Taposiris Magna
DIA 22:
Ens llevem una mica més tard ja que l’altre dia varem visitar molts monuments i era una viatge força llarg. Aquest dia el dedicarem a les típiques compres que es realitzen quan viatges a un lloc estrangers i també ens relaxarem abans d’agafar el vol cap a Barcelona. El vol surt a les 17:15h i arribarem aproximadament sobre les 23:15h.

Laura Iglesias i Marta Siruela

Una resposta

  1. yeaaah (L)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: