Un dia com avui, 8 de gener

En un dia com avui en altres anys van passar diversos fets, els més importants són:

  • 1642: Mor l’astrònom Galileo Galilei

Galileo Galilei va ser un físic, matemàtic, i filòsof toscà que va tenir un paper important durant la revolució científica. Va millorar el telescopi i, per tant, l’observació astronòmica, i va donar suport a la teoria heliocèntrica de Nicolau Copèrnic.

La seva contribució més famosa a la ciència va ser el seu descobriment sobre les mesures precises. En el camp de la física, va descobrir les lleis que regeixen la caiguda de cossos i el moviment dels projectils.

  • 1942: Neix el físic Stephen Hawking

Va ser un físic teòric, astrofísic, cosmòleg i divulgador científic britànic. Els seus treballs més importants van consistir a aportar teoremes respecte a les singularitats espaciotemporals en el marc de la relativitat general i la predicció teòrica que els forats negres emetrien radiació, el que es coneix avui dia com a radiació de Hawking.

  • 1337: Mor Giotto di Bondone

Va ser un pintor, muralista, escultor i arquitecte florentí de la Baixa Edat Mitjana, un autor del Trecent considerat un dels iniciadors del moviment renaixentista a Itàlia. La seva obra va tenir una influència determinant en els moviments pictòrics posteriors.

En una època encara dominada per l’estètica medieval, Giotto di Bondone va anticipar algunes de les característiques de la pintura renaixentista i va obrir la porta a un nou estil que canviaria la història de l’art.

Laura Bitca i Avril Alvarado

Deixa un comentari