Roba i teixits intel·ligents

La tecnologia no deixa d’avançar, i cada poc temps veiem l’aparició d’invents sorprenents. Per descomptat, hi ha grans expectatives sobre el que hi haurá al futur i per a l’any 2030 hi ha unes certes tecnologies que, encara que puguin sonar a ciència ficció, probablement formaran part del nostre dia a dia.

Els dispositius intel·ligents s’han convertit en part de la nostra normalitat en els últims anys. Usem telèfons i polseres intel·ligents, i també diversos dispositius en la nostra llar que fan la nostra vida molt més senzilla. I cada vegada és més comú que tot tipus de dispositius tinguin tecnologia implementada.

Durant la dècada vinent podrem gaudir de la incorporació de tecnologia a la nostra roba. Algunes empreses porten temps treballant en aquest tipus de teixits.

Sensor en la ropa del MIT
teixit amb tecnològia inclosa

Els productes tèxtils intel·ligents poden tenir molts usos, per exemple, podrien desenvolupar-se peces per agafar dades del nostre cos, com el ritme cardíac, el nivell d’oxigen o sucre en sang.

Això podria resultar particularment útil en pacients d’hospital i en persones que sofreixen malalties cròniques o que requereixen qualsevol supervisió mèdica. També podria ajudar a esportistes, ja que tindrien informació en tot moment sobre el seu estat físic.

També s’estan desenvolupant aquests teixits amb altres funcions, com alguns dedicats a la protecció (capaces de reaccionar davant estímuls externs i canviar la seva estructura segons les necessitats) o teles capaces d’adaptar-se i canviar respecte la temperatura. 

Les possibilitats són infinites, i en els pròxims deu anys les teles amb aplicacions tecnològiques incloses seran molt més comunes i es convertiran en un altre dispositiu que usarem diàriament.

Carla Rodríguez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: