Científics nord-americans dissenyen petits “robots vius” a partir de cèl·lules de granota

Un equip de científics de les universitats de Vermont i de Tufts, als Estats Units, ha aconseguit construir mil·limètrics “robots vius”, acoblats a partir de cèl·lules de granotes i que podrien servir per subministrar medicaments, netejar residus tòxics o recollir microplàstics als oceans.

Exemplars de Xenopus laevis, l’espècie de granota africana utilizada per crear els robots
Resultado de imagen de supercomputador
Supercomputador

Vermont va dissenyar aquestes “noves criatures” a través d’operacions en un supercomputador i Tufts es va encarregar d’acoblar-les i provar-les. És la primera vegada que es dissenyen màquines completament biològiques des de zero, segons l’equip responsable, que els ha batejat com a “xenobots”.

Aquests robots són, a més, totalment biodegradables, quan acaben la seva feina després de set dies són només cèl·lules de pell mortes. “Si mires les cèl·lules amb les que hem estat construint els nostres xenobots, són granotes, és 100% ADN de granota… però no són granotes”, ha apuntat Michael Levin, un dels signants d’aquest article i director del Centre de Biologia Regenerativa i de Desenvolupament de Tufts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: