El ‘comando Facebook’ .

Dos pressumptes etarres mostraven la seva vida a internet mitjançant el Facebook.
José Luis Urrusolo Sistiaga ( Joseba), el van detenir el gener del 1997 ja que havia participat en molts atemptats entre altres delictes que havia comès. Urrusolo va destacar per extremar les mesures de seguretat i per esborrar tots els rastres possibles.


Quan estava al capdavant de Comando itenerant, va renunciar a llogar un lloc per viure i per tant vivia en una furgoneta que situava on no pogués despertar sospites. La policia deia d’ell que era un terrorista a jornada completa.

Avui, Urrusolo està empresonat al penal saragossà de Zuera i els membres d’aquesta nova generació d’ETA són els joves sense cap experiència ni preparació. D’aquesta manera faciliten el rastreig per part de la policia mantenint comptes en xarxes socials com Facebook.


Urrusolo com hem dit és un dels etarres més perillosos, que ara haurà d’acceptar una llarga temporada a la presó.
Urrusolo va publicar fotografies dels pressuntes etarres Jon Rosales i Adur Aristegui a la xarxa social del Facebook. El dimecres van ser detinguts al Ripollès. Una de les coses que més impactava era que hi havia una foto en la qual sortien amb la samarreta de la selecció espanyola de futbol. Ara al Facebook és un motiu de broma en què per exemple s’han creat grups com: Etarres vestits de flamenques.

També ha tingut una gran acceptació el grup Etarres que actualitzen el seu estat al Carallibre i els enxampa la policia.


Podeu trobar la noticia completa a : http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=688743&idseccio_PK=1008


Laura Iglesias i Marta Siruela.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: